Inschrijving Chirojongens

Beste ouders en leden,

Normaal gezien komen we jullie aan huis inschrijven. Door de coronamaatregelen zijn we genoodzaakt om het dit jaar iets anders te doen. Het eerste deel van deze brief bevat wat extra informatie over onze werking en is vooral bedoeld voor nieuwe leden. Het tweede deel geeft meer informatie over de inschrijving.

Wie zijn we en wat doen we doorheen het jaar?

Chiro op zondag

In de Chiro zijn alle jongens tussen 6 en 18 jaar welkom om iedere zondagnamiddag zich uit te leven met toffe activiteiten! De Chiro gaat door tussen 14 en 17u. Onze afdelingen zijn: kabouters (1ste en de 2de leerjaar), wombels (3de en 4de leerjaar), rakkers (5de en 6de leerjaar), toppers (1ste en 2de middelbaar), kerels (3de en 4de middelbaar) en aspi’s (5de en 6de middelbaar).

Tijdens schoolvakanties is er geen Chiro. Op onze kalender vinden jullie alle belangrijke data, een up-to-date kalender kunnen jullie vinden op onze website.

We spelen zoveel mogelijk buiten, aangepaste kledij is dus zeker aangeraden, bij slecht weer spelen we binnen. We nemen ook voldoende pauze om iets te drinken. In principe moeten ze dus geen koek of vieruurtje meehebben.

Kledij

In de Chiro dragen we allemaal een uniform. Dit is niet verplicht, maar we raden het aan.

T-shirts van Chiro Meulebeke kunnen jullie via onze website aankopen. Chirobroeken, truien, kousen… kunnen jullie kopen in de Banier.

Evenementen en het kamp

Naast onze wekelijkse werking hebben we ook enkele activiteiten doorheen het jaar. Van 6 tot 8 februari gaan we op klein kamp met de jongste drie afdelingen. Het klein kamp is net zoals ons “Groot” Kamp, maar dan net iets korter.  De oudste drie afdelingen gaan afzonderlijk op weekend.

Op 9, 10 en 11 april gaat de Chirorol door. We organiseren dit feestweekend om het kamp en onze werking te financieren.

Tussen 21 en 31 juli gaan we op kamp naar Den Elshorst in Nederland. Deze fantastische kampplaats ligt op een boogscheut van Turnhout.

Inschrijvingen

De inschrijving bestaat uit een medische fiche die volledig ingevuld en ondertekend moet worden. De fiche kunnen jullie inscannen en doormailen naar de leiders van jullie afdeling of op zondag afgeven in de Chiro met 2 klevertjes van het ziekenfonds. Ons inschrijvingsgeld bedraagt 25 euro. Dit bedrag gaat naar de verzekering en onze werking. Het bedrag kunnen jullie overschrijven aan de hand van de gegevens hieronder:

De bestanden om in te schrijven kan u vinden in de drive via deze link: Medische steekkaart

Als er nog vragen zijn, kunnen jullie de leiding van jullie zoon contacteren. Met algemene vragen kunnen jullie terecht bij de groepsleider (Lennert Lapeere) of onze VB (Elke Billiet).

Chirogroeten,

De leiders