Volwassen begeleiders

Een VB, VeeBee of volwassen begeleider in de Chiro wat is dat?

Bij de start van dit werkjaar staan we met 32 leiders en leidsters met veel plezier voor jullie kinderen, maar zeker ook voor jullie, de ouders, klaar. Vanaf dit jaar zal onze leidingsploeg bijgestaan worden door twee VB’s. Wat houdt dit eigenlijk in?

Eigenlijk is een VB iemand die de volledige leidingsploeg ondersteunt. Ze zijn als het ware een ruggensteun die de goede dingen in de verf zetten en ze zijn er ook om nieuwe ideeën in te brengen. De leidingsploeg blijft wel nog steeds verantwoordelijk voor de Chirowerking, maar we nemen onze VB graag mee op deze uitdagende tocht. We zullen bij hen terecht kunnen voor de nodige tips en tricks.

Maar ook jullie kunnen bij hen terecht! Onze VB’s vormen namelijk een brugfiguur naar ouders, gemeente, gewest ... toe. Ouders kunnen altijd contact met hen opnemen, maar we hopen van harte dat ouders in de eerste plaats ook de stap willen zetten om in gesprek te gaan met de betrokken leiding en groepsleiding. Een VB heeft dus een ondersteunende rol en tracht leden, leiding en ouders zo goed mogelijk te laten samenwerken. Een VB is dus een versterking voor onze leidingsploeg en onze werking in het algemeen.

Wie zijn onze volwassenbegeleiders?

Chiromeisjes: Lieven Pattyn

Sinds mijn 6 jaar ben ik actief in de Chiro. Eerst was ik lid van Chiro Bavikhove. Na mijn leiderschap heb ik samen met een aantal leiders BOLS (Bavikhoofse OudLeiderS) opgericht.
Daarna heb ik mijn Chiromicrobe overgedragen op mijn kinderen.
Ik ben al een tijdje lid van het Lokalencomité van Chiro Meulebeke en nu ben ik enthousiast om Volwassen Begeleider te worden van de Chiro en hen met raad en daad bij te staan.

GSM: 0473/80.65.27
E-mail: lievenpattyn@telenet.be
Geboortedatum: 20-02-1972

Chirojongens: Elke Billiet

Al 4 jaar ging ik met de jongens mee op kamp als kok, waar ik hun werking leerde kennen.
Ik kijk er naar uit om hun inspanningen dit jaar van dichtbij mee op te volgen.

Gsm: 0474/68.36.34
E-mail: billiet.elke@gmail.com
Geboortedatum : 15-12-1985